© Jan Van der Perre

Steiger op Linkeroever weer in gebruik, waterbus wordt nog hersteld

In Antwerpen kunnen de boten van De Waterbus dinsdag weer aanmeren aan de steiger van halte Sint-Anna op Linkeroever, nadat een van de waterbussen er maandag tegenaan was gevaren. Dat zegt het Antwerpse Havenbedrijf. De betrokken waterbus is wel voor herstelling uit roulatie gehaald.

il

LEES OOK. Botsing met nagelnieuwe Waterbus op Linkeroever: “De helft had niet door wat er gebeurde”

De Waterbus beschikt nu nog over vijf boten op de lijn Hemiksem-Lillo die via het Antwerpse stadscentrum vaart. Dat betekent dat een op zes vaarten wordt geschrapt tot de beschadigde waterbus weer klaar is voor gebruik. Hoe lang dat zal duren, kon het Havenbedrijf dinsdag nog niet zeggen.

De steiger op Linkeroever raakte door het ongeval ook beschadigd, maar kan wel nog veilig worden gebruikt. “We gaan samen met De Vlaamse Waterweg bekijken wanneer de herstelling kan plaatsvinden, maar voorlopig is er geen probleem”, klinkt het bij het Havenbedrijf.

Bij de botsing liepen achttien opvarenden verwondingen op. Een van hen, een matroos van de waterbus, was er erg aan toe, maar niemand verkeert in levensgevaar. Het parket voert een onderzoek naar de oorzaak. Het Havenbedrijf had het maandag over hevige wind en stroming en beperkte zichtbaarheid door de regen.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio