© rr

Vrouw crasht met 4,12 promille in het bloed, maar krijgt verkeerscursus

De politierechter in Veurne heeft een 35-jarige vrouw uit Koksijde die met 4,12 promille in het bloed twee geparkeerde auto’s ramde, naar een verkeerscursus gestuurd.

jhm

“Om eerlijk te zijn, normaal zou je met deze bijna olympische prestatie – maar dan geen om fier op te zijn – een heel zware straf moeten krijgen: 4.800 euro boete, vier maanden rijverbod en een verplicht alcoholslot, wat je ook 4.000 euro kost. Maar ik zie dat je geleerd hebt uit je fouten, wat minstens even belangrijk is”, motiveerde rechter Geert Vandaele zijn uitzonderlijke vonnis.

De vrouw trok zelf naar de ontwenningskliniek en raakte sinds haar ongeval geen druppel alcohol meer aan. Ze gaat ook bijklussen als poetsvrouw om de eigenaars van de beschadigde auto’s te vergoeden. “Het was een echte wake-upcall. Het is makkelijk zeggen, maar ik ben zeker dat dit me niet nog eens overkomt”, zegt de veroordeelde bestuurster.

De rechtbank houdt bij de milde straf wel een stok achter de deur: gaat M.V. opnieuw in de fout, dan krijgt ze alsnog die zware straf.

Nu in het nieuws