© JB

Gemeente investeert 100.000 euro in nieuwe speeltoestellen

Op vijf locaties gaat de gemeente Willebroek de komende weken nieuwe speeltuigen plaatsen. Het gaat om een investering van zo’n 100.000 euro.

jb

Vijf Willebroekse pleintjes krijgen een make-over. Dat heeft het college beslist. Op Den Blijk, Turfsteeg, Schobbejak, Merkezeel en de Cardijnwijk worden nieuwe speeltuigen geplaatst.

De nieuwe aanleg van de pleintjes gaat gepaard met heel wat vernuftigheden, zoals een avontuurlijk klauterparcours, voetbalgoals, een kabelbaan en zelfs een outdoor fitness. “Op drie pleintjes worden schommels voorzien die ook toegankelijk zijn voor kinderen met een beperking. Daar willen we extra op inzetten. Ieder kind moet zich in onze gemeente naar hartenlust al spelend kunnen uitleven, ongeacht zijn of haar beperking”, zegt Murat Öner, schepen van Jeugd, Speelpleinwerking en Kinderarmoede.

In overleg met de Willebroekse jeugd zijn de voorstellen van vijf verschillende firma’s onder de loep genomen. Afhankelijk van de weersomstandigheden, zullen de nieuwe toestellen de komende weken worden geïnstalleerd. De schepen voegt er aan toe dat ook in de nieuwe strategische meerjarenplanning jaarlijks een aanzienlijk budget is voorzien voor het up-to-date houden van deze pleintjes in de gemeente.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio