© Jan Boey

Losse leien zorgen voor vallende brokstukken aan hoofdingang kerk

De hoofdingang van de parochiekerk Sint-Jan de Doper in Tisselt (Willebroek) is afgesloten met nadarhekken nadat enkele brokstukken naar beneden vielen. De leien op de toren moeten hersteld worden.

jb

Onmiddellijk nadat was vastgesteld dat er brokstukken op het voetpad lagen voor de kerk, heeft de brandweer een eerste inspectie gehouden. Daarop is besloten om de hoofdingang af te zetten met nadarafsluitingen. “Inmiddels heeft opnieuw een grondigere inspectie plaats gehad en daaruit is gebleken dat de leien op de toren in slechte staat zijn en aan vervanging toe zijn”, zegt schepen Maaike Bradt (CD&V).

Daarop is besloten dat eerstdaags een luifel wordt gebouwd aan de ingang zodat de kerk opnieuw veilig kan betreden worden. “Normaal heeft hier maar een keer per maand een kerkdienst plaats. Maar met Kerstmis in aantocht hebben er ook enkele extra culturele activiteiten plaats met onder andere een optreden van de accordeonvereniging Sedop en de fanfare Willen Is Kunnen (WIK)”, zegt de schepen.

Er wordt zo snel als kan ook samengezeten met de kerkfabriek om uit te maken wie welke kosten gaat dragen en hoe de zaken verder gaan aangepakt worden. Het plaatsen van een luifel is nu prioritair.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio