Aanhouding van seriemoordenaar Stephaan Du Lion opnieuw verlengd

De aanhouding van seriemoordenaar Stephaan Du Lion (55) uit Deurne, die verdacht wordt van vier moorden in de jaren negentig, is maandag opnieuw verlengd door de raadkamer in Antwerpen. Dat werd vernomen bij het parket.

jtp

Du Lion werd in oktober 2018 aangehouden voor de moord op Ariane Mazijn (30). Haar vriend had haar lichaam op 17 juni 1992 aangetroffen in een studio aan de Mechelsesteenweg in Antwerpen. Ze werd gewurgd met een snoer en had ook verschillende snij- en steekwonden.

Du Lion, die glazenwasser van beroep is, kon aan de moord op Mazijn gelinkt worden via zijn DNA. Dat werd na een veroordeling in 2015 voor een poging tot diefstal opgenomen in de databank van veroordeelden.

In september 2019 werd de vijftiger ook aangehouden voor de moord op Eve Poppe (38), opnieuw na een DNA-match. Zij werd op 9 september 1997 dood aangetroffen in haar appartement aan de Argentiniëlaan in de Antwerpse wijk Luchtbal. Ook zij bleek gewurgd met een touw en vertoonde verschillende messteken in de borststreek.

Du Lion bekende de moorden op Mazijn en Poppe en biechtte in oktober ook nog spontaan twee andere moorden uit de jaren negentig op. Het gaat om de moord op Lutgarda Bogaerts (28), die op 12 juli 1993 gewurgd met de snelbinder van haar fiets werd teruggevonden in de buurt van het Albertkanaal in Oelegem, en om de moord op Maria Van den Reeck (46) die op 9 december 1994 gewurgd werd met het snoer van een krultang in haar appartement aan de Stenenbrug in Borgerhout. Er wordt nu nagegaan of Du Lion nog voor andere feiten in aanmerking komt.

MEER OVER Stephaan Du Lion

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio