© BELGA

Twee drugsdealers in Antwerpen en Deurne aangehouden

De Antwerpse politie pakte vorige week twee drugsdealers op tijdens verschillende acties. Eén van hen, een 19-jarige man, gedroeg zich weerspanning bij zijn arrestatie. Enkele inspecteurs raakten daarbij lichtgewond.

jtp

Het wijkondersteuningsteam Oost van de Antwerpse politie merkte de 19-jarige verdachte op in de omgeving van de Frank Craeybeckxlaan. De man leek drugs te verkopen, waarna de politie wilde overgaan tot controle. De dealer zette het op een lopen, maar kon na een korte achtervolging gevaat worden. “Hij gedroeg zich weerspannig en wilde niet met het onderzoek meewerken. Tijdens de arrestatie raakten enkele collega’s lichtgewond”, aldus de Antwerpse politie.

Uiteindelijk werden bij de man acht dosissen cannabis, cash geld en twee mobiele telefoons gevonden. Bij hem thuis vond de politie tijdens een huiszoeking nog een grotere som geld die verstopt zat. De verdachte werd voorgeleid en de onderzoeksrechter besliste om hem aan te houden. De koper van de drugs kreeg een onmiddellijke minnelijke schikking van 75 euro.

Het wijkteam Stuivenberg betrapte zaterdag een verkoper van cannabis. Hij had 27 dosissen bij zich. De man werd gecontroleerd en gearresteerd. Bij een huiszoeking vond de politie nog meer zaken die wezen op drugshandel. De dealer werd voorgeleid en aangehouden.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio