© Inge Kinnet

The Stranglers, Phats & Small en Roger Hodgson (Supertramp) op Nostalgie Beach Festival

Roger Hodgson (ex-Supertramp), The Stranglers en Phats & Small zijn de eerste acts voor het Nostalgie Beach Festival, dat zaterdag 8 augustus plaatsvindt in Middelkerke. Het festival brengt grote namen samen die hits scoorden in de jaren ‘70, ‘80 en ‘90.

ph

The Stranglers zijn wellicht de laatste overblijvers van het punktijdperk, maar ze verkenden ook het commerciële circuit met klassiekers als No More Heroes en Always The Sun. Met hun hitsingle Golden Brown, inclusief befaamde klavecimbel intro, katapulteren ze de festivalweide zo terug naar de jaren tachtig.

Het Britse DJ-duo Phats & Small, gekend van de meezingers Turn Around en Feel Good, hoopt de bezoekers van het Nostalgie Beach Festival aan het dansen te krijgen met hun aanstekelijke disco nouveau uit de late nineties.

Roger Hodgson stond al op de line-up: hij zorgde met zijn hoge stem voor het bepalend geluid van Supertramp in de gouden jaren, en verliet de band in 1983.

Het is al de zevende editie van het festival. Ochtend-dj’s Herbert Bruynseels en Astrid Philips lossen op Nostalgie elke vrijdagochtend nog twee nieuwe namen.

www.nostalgiebeachfestival.be.