© AFP

Zuid-Afrikaanse is nieuwe Miss Universe, Belgische Angeline Flor Pua niet in top 20

In het Amerikaanse Atlanta is zondag Miss Universe 2019 gekozen in een grootse spektakelshow. Het kroontje ging naar de Zuid-Afrikaanse Zozibini Tunzi (26).

adb

Alle 90 kandidates uit evenveel landen openden de avond met een dansnummer, waarna 20 jonge vrouwen het verder tegen elkaar mochten opnemen.

Daar was de Antwerpse met Filipijnse roots Angeline Flor Pua (24) niet bij. Met haar looks en straffe levensverhaal werd de Belgische pilote nochtans vooraf als een van de populairste kandidaten beschouwd.

De finale ging tussen Zuid-Afrika, Mexico en Puerto Rico. Uiteindelijk werd de Zuid-Afrikaanse Zozibini Tunzi (26) tot Miss Universe gekroond, met Miss Puerto Rico Madison Anderson als haar eerste eredame en de Mexicaanse Sofía Aragón op de derde plaats.

Zuid-Afrika won ook in 2017 de titel. Tot dan had het land alleen nog maar in 1978 die eer gekregen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De presentatie van de show was opnieuw toevertrouwd aan de Amerikaan Steve Harvey, ondanks zijn misser in 2015, toen hij het verkeerde land tot winnaar uitriep. Hij slaagde er niet in die gênante herinnering te doen vergeten: deze keer riep hij door een foutje met de autocue het verkeerde land uit tot winnaar in de subcategorie van beste nationale kostuum. Het was de Miss zelf die hem corrigeerde: zij vertegenwoordigde Maleisië, niet de Filipijnen.

Vastgoed

Jobs in de regio