© JB

Fatima El Bachiri wint de Groene Pluim

Groen Willebroek hield haar jaarlijkse Babbelborrel of eindejaarsreceptie met een centrale gast, de uitreiking van de Groene Pluim en de ‘Brief aan de Sint’ van de raadsleden. De Groene Pluim was voor Fatima El Bachiri.

jb

Fatima El Bachiri ontving uit de handen van de centrale gast, Vlaams parlementslid Tine Van den Brande, de Groene Pluim 2019. Die dient om een sociaalecologisch initiatief uit Willebroek extra in de bloemetjes te zetten. Fatima is een zeer gedreven, geëngageerde vrouw en moeder van vier kinderen. “Zij is buurtwerkster, als vrijwilligster zeer actief binnen Argos, de Mozaïek, het repaircafé en ook de Tapori-groep. De Tapori-groep werkt met moeders en kinderen rond vriendschap, vrede en armoede”, legt Thierry Serrien uit.

In haar dankwoord benadrukte Fatima dat ze de prijs graag met de andere genomineerden had gedeeld en dankte ze haar man voor de steun. Fatima El Bachiri was een van de drie genomineerden naast de vzw Argos Vaartland en Katie Campo. "Zij werden eerder door het publiek genomineerd voor de Groene Pluim 2019. Tot eind vorige maand kon het Willebroekse publiek via de website van Groen op één van deze drie kandidaten stemmen", zegt Thierry Serrien. De raadsleden Nelleke Van de Ven en Thierry Serrien lazen nadien hun ‘Brief aan de Sint’ voor, of de wensen voor een groenere gemeente.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio