© rr

Klanten bepalen aan welke verenigingen supermarkt ruim 4.000 euro schenkt

De Spar-supermarkt in Mechelen-Zuid schenkt meer dan 4.000 euro aan verschillende lokale verenigingen. De klanten van de winkel konden zelf bepalen welke organisatie ze wilden steunen. “Het was een groot succes”, zegt uitbater Kristof Merckx.

svds

Acht Mechelse verenigingen stelden zich kandidaat en kregen een urne bij de uitgang van de winkel. Per aankoopschijf van 10 euro kregen de klanten een jeton die ze in de urne konden stoppen. Elke jeton was 10 cent waard. “Op die manier konden de klanten zelf kiezen welke vereniging ze wilden steunen”, zegt Kristof Merckx, die niet had verwacht dat de sponsoractie zo’n groot succes zou zijn.

“Het zijn allemaal lokale verenigingen, dus de meeste van onze klanten kennen wel iemand die een link heeft met een van de organisaties. Dat maakte de betrokkenheid groot”, klinkt het. “Maar er waren ook veel mensen die gewoon uit sympathie voor de verenigingen hebben deelgenomen. Als buurtwinkel vind ik het belangrijk om lokale verenigingen te steunen, want dankzij onze sterke binding met de buurt hebben we heel wat raakvlakken met elkaar.”

Het maximumbedrag per vereniging was 500 euro, maar bij de organisatie met de meeste jetons verdubbelde Spar dat bedrag. Theater De Moedertaal kreeg zo 1.000 euro. Sporting Mechelen, Vrijbroek Hockey, scouts Sint-Gummarus en Chiro XL kregen 500 euro. DJFS ontving 400 euro en er was 390 euro voor Gidsen OLV. Tafeltennisclub TTK Real kreeg een cheque van 340 euro.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio