© rr

Affakkeling aan Viersel-Sluis zondag

Wie vandaag een vlam aan de horizon ziet in Groot-Zandhoven, moet niet schrikken. Donderdagnacht is er een klein lek vastgesteld in een pijpleiding met ethyleen in Westerlo. Het gaat over een pijpleiding die loopt van de haven van Antwerpen naar Duitsland. Om dat lek te kunnen herstellen moet met een gecontroleerde verbranding het gas uit de leiding verwijderd worden.

kma

Die gecontroleerde verbranding (affakkeling) bij Ineos in Geel-Laakdal is gestart op vrijdagavond en is nog steeds aan de gang. Er worden zondag nog twee mobiele fakkels geplaatst worden in Viersel nabij de sluis tussen het Netekanaal en het Albertkanaal, om het resterende gas af te fakkelen. Deze fakkels zullen vermoedelijk vanaf zondagmiddag in werking gezet worden.

De vlam van een van de fakkels is tot ver zichtbaar omdat die een hoogte heeft van 15 meter. Dit kan gepaard gaan met enige hinder (geluid, licht, rookontwikkeling). De hulpdiensten benadrukken dat er geen gevaar dreigt voor de bevolking.Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio