© RR

Belgische jeugdinternational Asare tekent bij KV

Er viel zaterdag ook goed nieuws te rapen in het AFAS Stadion. Eerder op de dag tekende de 15-jarige Belgische jeugdinternational Dirk Junior Asare (04/07/2004) een contract voor drie jaar bij KV Mechelen.

ThSt

Asare komt uit de eigen jeugdopleiding en is een fysiek sterke verdedigende middenvelder. Naast KV Mechelen waren ook de Belgische topclubs en PSV Eindhoven uit op de handtekening van het jonge talent van Ghanese origine maar zij vissen dus achter het net.

Asare was vorige week met de Belgische U16 nog in Paraguay waar ze als Europees gastland mochten deelnemen aan het Zuid-Amerikaanse jeugdkampioenschap. Binnen KV Mechelen zijn ze zeer tevreden met de keuze van Asare voor KV. “We waren hier toch al een tijdje mee bezig”, reageert Dennis Henderickx van de sportieve cel. “Dirk is een speler met veel potentieel. Als hij nu niet getekend had, dan waren we hem kwijt. We zijn dus heel blij dat we hem hebben kunnen overtuigen met ons project.” Asare stapt nu in een speciaal traject (de zogenaamde ‘Young Potentials’) dat ook Aster Vranckx (17) heeft doorlopen. Op termijn moet hij de stap naar de A-kern kunnen maken, maar dat is nog niet voor meteen.

MEER OVER KV Mechelen

Meer voetbalnieuws