Wagen crasht in voortuin in Rumst na achtervolging in Mechelen

Op de Mechelsesteenweg in Rumst is zaterdagnacht een wagen in brand gevlogen in een voortuin, nadat de bestuurder ervan aan hoge snelheid door een rood licht was gereden en tegen een andere auto was gebotst. De man probeerde te vluchten van een politiecontrole in Mechelen-Noord.

Om onduidelijke redenen probeerde de bestuurder zich zaterdagnacht te onttrekken aan een controle. De politiepatrouille van de zone Mechelen-Willebroek zette de achtervolging in.

Op een kruispunt van de Mechelsesteenweg reed de verdachte aan hoge snelheid door het rode licht, waarna hij tegen een ander voertuig botste en tot stilstand kwam in een voortuin. Daar vloog de wagen in brand. “De man kon zich uit zijn voertuig bevrijden, hij werd meteen opgepakt door de politie”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande. Verder onderzoek moet uitwijzen wat de man bezielde.

Er vielen geen zwaargewonden. De klap was wel zeer zwaar. “De bestuurder is uit het voertuig kunnen stappen en onmiddellijk aangehouden”, zegt burgemeester van Rumst Jurgen Callaerts (N-VA) aan Radio 1. “Hij is naar het ziekenhuis gebracht voor verzorging.” De bestuurder van de aangereden wagen is lichtgewond.

Het is nog niet duidelijk waarom de racepiloot de politiecontrole voorbij reed, dat moet onderzoek uitwijzen.

© BFM

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio