© GOYVAERTS/GMAX Agency

Zielloos Lierse Kempenzonen ook bij Thes Sport onderuit

Een zielloos Lierse Kempenzonen liep bij Thes Sport op een achtste nederlaag in vijftien matchen. Met amper dertien punten sluiten de Pallieters zo de heenronde af. Het zal de Lierenaars nog flink wat zweet kosten om alsnog van een degradatieplaats weg te geraken.

Kurt Guldentops

Met de afwezigheid van Hannes Smolders, Terry Osei-Berkoe, Augusto Da Silva, Youssef Boulaouali, Thomas Wils, Nick Kuijlaars en Sam Van Aerschot kreunde Lierse Kempenzonen ook voor zijn trip naar Thes Sport nog onder een grote blessurelast. Bovendien was Jonas Vinck dan weer geschorst. Wel konden de Pallieters zich verheugen in de terugkeer van Emile Samyn, die een drietal maanden aan de kant was gebleven na zijn operatie aan de schouder. Veel sleutelwerk restte er de sportieve staf van de Lierenaars dan ook niet. En toch. Tussen de palen kreeg Bo Geens de voorkeur op Thibaut Rausin, die de jongste weken niet zonder zonde was gebleven.

Druk op de ketel voor Lierse Kempenzonen daar in Limburg. Met de winterstop in zicht staan de Pallieters immers nog steeds op een bedreigde plaats en dat was er in Tessenderlo aan te zien. In een erg fletse eerste helft tekenden de Lierenaars voor niet één kans en kwamen de schaarse hoogtepunten van de thuisploeg. Zo mikte Deferm een aflegger van Martin-Suarez naast en werd een doelpunt van Jeunen terecht afgekeurd wegens voorafgaandelijk buitenspel. Voeg daar nog een kopbal van Hulsmans in de armen van Geens aan toe en we waren klaar met de eerste 45 minuten.

Tien minuten ver in de tweede periode kon Lierse Kempenzonen achtervolgen. Na alweer een individuele blunder. Het mag zo stilaan een kwalijke traditie genoemd worden bij de Pallieters. Twee keer schromelijk in de fout in Dender, een onvergeeflijke blunder tegen Luik en zaterdag alweer prijs bij Thes Sport. Deze keer ondertekend door Kassim Doumbia. De verdediger speelde Deferm domweg in de voeten, Stefani nam diens aflegger met een schot binnenkant paal gretig aan. Nu Rausin werd geofferd voor zijn herhaaldeijk blunderwerk weet straks ook de vorige week al niet zuivere Doumbia waar komend weekend zijn bestemming ligt. Welgeteld één keer gaf Lierse Kempenzonen de indruk zich terug in de match te wroeten, toen Brugmans een fraaie kopbal van Vermeiren met de vingertoppen wist te verijdelen. Maar goed een kwartier van het einde was de kous helemaal af, toen Martin-Suarez eerst nog op Geens besloot en Stefani zijn tweede van de avond maar in doel te schuiven hd. Die liet naden nog een hattrick liggen en ook Martin-Suarez knikte nog een keer tegen de balk.

Amper 13 op 45 en zielloos op een degradatieplaats. Dat was ie dan, de heenronde van Lierse Kempenzonen. Zaterdag nog een thuismatch tegen La Louvière en dan nagenoeg een maand winterstop. Laat ze op het Lisp die tijd maar gebruiken om extra kwaliteit binnen te halen. Echte kwaliteit dan wel. Anders zou het wel eens een heel zuur voorjaar in 2020 kunnen worden.

THES SPORT: Brugmans, Van Genechten, Hulsmans, Spruyt, Christiaens, Battista, El Ansri (75’ Reykers), Deferm, Stefani (90’ Allegria), Jeunen, Martin-Suarez.

LIERSE KEMPENZONEN: Geens, Delorge (72’ Garcia), Frans, Doumbia, Nelissen, Maus (68’ Samyn), Buyens, Janssen, Kindermans, Ben Hammou (78’ Van der Veken), Vermeiren.

DOELPUNTEN: 55’ Stefani 1-0, 71’ Stefani 2-0.

GELE KAART: 90’ Buyens.

RODE KAARTEN: geen.

SCHEIDSRECHTER: Bourdeaud’Hui.

TOESCHOUWERS: 1.000.

MEER OVER Lierse K.

Meer sportnieuws