De Wever glijdt ‘Winter in Antwerpen’ in: “Dit gaat tenminste vooruit”

Op de Scheldekaaien in Antwerpen vindt zaterdag Rail ‘n Snow plaats, met onder meer het Belgisch Kampioenschap Freestyle Rail voor ski en snowboard. Burgemeester Bart De Wever (N-VA) testte de schans uit - in maatpak - en bracht het er zonder kleerscheuren vanaf.

atv/Belga

Aan de voetgangerstunnel staat zaterdag een schans met jumps en rails. Skiërs en snowboarders uit binnen- en buitenland laten er het beste van zichzelf zien.

Ook burgemeester Bart De Wever waagde zich op de sneeuw, maar was daar naar eigen zeggen “niet gerust op” nadat hij foto’s had gezien van de schans. Een stunt of slide over een van de rails zat er niet in voor de burgemeester, maar hij daalde op zijn ski’s - en in maatpak - toch vlot de steile helling af. Die ligt er door het relatief warme weer niet ideaal bij. De sneeuw werd aangeleverd van de indoor skipiste Aspen in Antwerpen, op zo’n 15 kilometer van het evenement.

(Lees verder onder de video)

‘Winter in Antwerpen

Zaterdag is ook de openingsdag van het festival ‘Winter in Antwerpen’. Dertig dagen lang worden verschillende pleinen in de historische binnenstad in kerst- en andere winterse sferen ondergedompeld. Verwachte hoogtepunten zijn onder meer de ijspiste op de Groenplaats, de kerstmarkt, het vuurwerk op oudejaarsavond en - nieuw dit jaar - een “magisch winterbos” op de Handschoenmarkt.

© BELGAONTHESPOT

© BELGAONTHESPOT

© BELGAONTHESPOT

© BELGAONTHESPOT

© BELGAONTHESPOT

© BELGAONTHESPOT

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio