© politie Mechelen Willebroek

Politie vat drugsdealer na achtervolging te voet

Na een achtervolging te voet kon de politie Mechelen-Willebroek donderdagnamiddag een man oppakken die in het bezit was van een hoeveelheid drugs, drie gsm’s en een aanzienlijke geldsom. Een dag eerder was hij ook al eens gevlucht.

svds

Donderdagmiddag merkte een patrouilleploeg van de politie in de Hanswijkstraat in Mechelen een man op die zich een dag eerder al had onttrokken aan een politiecontrole in de Koningin Astridlaan. Wanneer de agenten de man wilden aanspreken, zette hij het meteen op een lopen. Tijdens zijn vlucht, die via de Hanswijkstraat en de Hendrik Speecqvest tot aan de Stationsstraat loopt, bracht de man niet alleen zichzelf in gevaar maar hinderde hij ook het verkeer op de Mechelse ring.

In de Stationsstraat kon de politie hem uiteindelijk overmeesteren. De 18-jarige jongeman bleek 30,1 gram cannabis en een hoeveelheid hasj op zak te hebben. Wanneer de agenten zijn auto, die geparkeerd stond op de Zandpoortvest, onderzochten, troffen ze daar 140,6 gram cannabis en 38,6 gram cocaïne aan. De man was ook in het bezit van drie gsm’s en een aanzienlijke geldsom.

De man werd voor verder onderzoek overgebracht naar het politiekantoor en ter beschikking gesteld van het parket. Hij werd aangehouden door de onderzoeksrechter en in de gevangenis geplaatst.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio