© Photo News

Europees team met Jos Verlooy verslaat Amerikaanse jumpingploeg tijdens CSI-jumping in Parijs

De Europese jumpingploeg, met Jos Verlooy in een beslissende rol, heeft in Parijs Amerika verslagen in de Riders Masters Cup.

Na de eerste ronde stonden de Amerikanen nochtans op voorsprong: 40-35. In die eerste ronde verdiende de winnaar van een duel 10 punten, de verliezer kreeg er nog 5. De Zwitserse Europees kampioen Martin Fuchs versloeg met Chica B Z het Canadese koppel Kara Chad/Carona. De Brazilaan Marlon Modolo Zanotelli won vervolgens met Diesel GP du Bois Madame van het Franse duo Kevin Staut/Visconti de Telman. Jos Verlooy bleef met Varoune weliswaar een eerste keer foutloos maar de Braziliaanse combinatie Rodrigo Pessoa/Quality FZ finishte 1.7 tienden sneller en kreeg zo de 10 punten. De Ier Darragh Kenny pakte met Important de Muze de 10 punten ten nadele van de Canadees Eric Lamaze en Fine Lady Z en de Amerikaanse Laura Kraut deed hem dat na met Fleurette tegen de Zweedse combinatie Eric Von Eckermann/Fancy Me.

In de tweede ronde werd voor dubbele punten gestreden. Maar de eerste twee Amerikaanse combinaties, Marlon Modolo Zanotelli/Sweet Tricia en Kara Chad/Viva El, liepen beiden een nul op omdat zij wegens twee weigeringen uitgesloten werden. Op die manier konden Martin Fuchs/Chica B Z en Kenny Darragh/Dabelle een eerste kloof slaan van 75-40. Jos Verlooy won daarna met Varoune van Laura Kraut en Deauville S waardoor de stand opliep tot een onoverbrugbare 95-50. Rodrigo Pessoa won met Venice Beach nog wel van Henrick von Eckermann/Fancy Me maar toen Kevin Staut met Visconti du Telman nog eens 20 punten pakte tegen Eric Lamaze/Chacco Kid kwam de einduitslag 125-80 op het scorebord.

Europa won zo voor de vijfde keer op rij de Riders Masters Cup.

© Photo News

Meer sportnieuws