Grote baas FGP Antwerpen wordt verbindingsofficier in Verenigd Koninkrijk

Stanny De Vlieger en Bart De Wever. De relatie tussen beide heren was al even verzuurd. Foto: Jan Van der Perre

Grote baas FGP Antwerpen wordt verbindingsofficier in Verenigd Koninkrijk

Print
Antwerpen -

Stanny De Vlieger, de hoofdcommissaris van de Federale Gerechtelijk Politie in Antwerpen, trekt naar het Verenigd Koninkrijk. In het kader van de nakende Brexit wordt hij vanaf het voorjaar van 2020 verbindingsofficier in het Verenigd Koninkrijk.

“Als verbindingsofficier zal hoofdcommissaris De Vlieger de Belgische politiediensten vertegenwoordigen in het Verenigd Koninkrijk, en omgekeerd ook zijn collega’s in België op de hoogte houden van de politieke en politionele situatie daar”, stelt de federale politie in een persbericht. “Na een objectieve selectieprocedure werd beslist dat Stanny De Vlieger de rol van verbindingsofficier toegewezen kreeg voor een periode van zes jaar.”

“Ik kijk met plezier terug op de vele mooie jaren die ik samen met collega’s in de Antwerpse, nationale en internationale omgeving heb mogen meemaken”, reageert Stanny De Vlieger. “Ik kijk ernaar uit dit ‘samen’ gevoel opnieuw te mogen beleven vanaf de andere kant van het Kanaal.”

Kristiaan Vandepaer vervangt tijdelijk De Vlieger in Antwerpen. Vanaf 1 februari 2020 wordt hij waarnemend gerechtelijk directeur ad interim. “Daarna zal een nieuwe gerechtelijk directeur worden aangesteld”, klinkt het.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio