Jogger belandt onder tram: slachtoffer buiten levensgevaar

Bij een ongeval aan de Stenenbrug in Borgerhout belandde een 30-jarige jogger vrijdagavond onder een tram. Hij verkeerde even in levensgevaar, maar in het ziekenhuis stabiliseerde zijn toestand. Een halfuur later gebeurde er nog een ongeval met een andere tram, aan de Britselei.

jtp

“Het ongeval aan de Stenenbrug gebeurde rond 17.15 uur”, vertelt woordvoerder Wouter Bruyns van de Antwerpse politie. “Een persoon, mogelijk een jogger belandde er onder een tram aan de kant van de Joe Englishstraat.” Het slachtoffer, een 30-jarige man, werd met levensgevaarlijke verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht. Daar stabiliseerde zijn toestand.

De bestuurder van de tram was zwaar onder de indruk van de feiten en kreeg slachtofferzorg aangeboden. De omstandigheden van het ongeval zijn nog niet helemaal duidelijk. Waarschijnlijk stak het slachtoffer de straat over op een oversteekplaats en werd hij geraakt door een tram die net vertrokken was aan een halte.

Lees verder onder de foto

© BFM

Auto gekneld

Een half uur later gebeurde aan de Britselei een tweede ongeval waar een tram bij betrokken was. “Rond 17.45 uur raakte een auto gekneld tussen een tram en een betonnen jersey”, legt Bruyns uit. “Bij het ongeval vielen geen gewonden. De bestuurder van de tram werd wel onwel na de aanrijding en werd overgebracht naar het ziekenhuis. De tram lijkt ontspoord te zijn.”

© BFM

© BFM

© BFM

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio