© Photo News

ASSISEN ANTWERPEN. 27 jaar cel voor roofmoord op Frank Serruys

Bart Goossens (37) en Natasja De Paepe (39) zijn vrijdag veroordeeld tot 27 jaar opsluiting voor de roofmoord op Frank Serruys in Essen in de nacht van 12 op 13 juni 2017. Zijn lichaam werd de nacht erop gedumpt aan een zandweg in Nispen, bij het Nederlandse Roosendaal.

Maaike Floor

Na zijn dood misbruikte het koppel zijn bankkaart om 10.000 euro af te halen en stalen ze ook geld en juwelen van zijn appartement aan de Mechelsesteenweg in Antwerpen. Voor ze werden gearresteerd gingen ze eerst nog op citytrip naar Barcelona met het geld van het slachtoffer.

Lees ook: Eerst kennis gedood, dan op citytrip naar Barcelona

“Frank Serruys is op brutale en laffe wijze van het leven beroofd en op mensonwaardige en mensonterende wijze halfnaakt gedumpt langs de weg. Zonder schroom hebben ze hem van zijn geld beroofd en hebben ze een reis naar Barcelona geboekt. Nog schrijnender is dat Frank Serruys beiden, maar vooral Natasja, moreel en financieel steunde”, motiveerde de jury.

De jury hield wel rekening met verzachtende omstandigheden. Voor Bart Goossens was dat een beginnend schuldinzicht en het feit dat hij had meegewerkt aan het onderzoek. Voor Natasja De Paepe werd rekening gehouden met haar medewerking aan, het onderzoek en haar blanco strafregister.

Donderdagavond had de jury hen al schuldig verklaard aan de feiten. Advocaat-generaal Björn Backx had levenslang gevorderd.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio