© AFP

Real-coach Zinedine Zidane steekt teleurstelling niet weg na enkelbreuk van Eden Hazard: “Zeer slecht nieuws”

“Zeer slecht nieuws.” Real Madrid-coach Zinédine Zidane stak zijn teleurstelling niet weg toen hem vrijdag tijdens het persmoment daags voor de wedstrijd tegen Espanyol gevraagd werd naar het blessurenieuws van een dag eerder omtrent Eden Hazard. Bij verdere testen was er immers aan het licht gekomen dat de Rode Duivel een kleine breuk in de rechterenkel heeft opgelopen. Daardoor zal Hazard in 2019 naar alle waarschijnlijkheid niet meer in actie komen en dus mag hij ook een streep trekken onder de Clasico, op 18 december in Nou Camp tegen FC Barcelona.

belga

“Eden had net de goede vorm te pakken, een uitstekende vorm zelfs”, zegt Zidane. “Hij begon zijn kwaliteiten, die we allemaal kennen, ook hier bij Real te tonen. In zijn laatste wedstrijden was hij al een belangrijke speler voor ons en dat zal hij ook in de toekomst zijn. Ik hou er niet van als mijn spelers geblesseerd uitvallen, en al zeker Eden niet. Het is een tegenvaller, die hopelijk niet al te lang hoeft te duren.” Het team liet niet weten hoelang Hazard onbeschikbaar zal zijn, Spaanse media gaan uit van een afwezigheid van vier tot zes weken.

© EPA-EFE

Hazard liep de blessure vorige week dinsdag op in het Champions League-duel tegen PSG (2-2). Uitgerekend collega-Rode Duivel Thomas Meunier gaf Hazard een tik op de enkel, waarna hij met een grimas gewisseld werd. Aanvankelijk leek de blessure mee te vallen en werd in de Spaanse media gesproken over een inactiviteit van tien dagen. Hazard zou op die manier ook nog speelklaar raken voor het Champions League-duel bij Club Brugge op 11 december. Dat bleek echter veel te optimistisch. Hazard kon de voorbije dagen nog steeds niet steunen op zijn pijnlijke enkel en werd woensdagavond op restaurant met ploegmaats gespot met krukken.

Het is voor Hazard reeds zijn tweede blessure bij Real Madrid, sinds zijn recordtransfer vorige zomer. Eerder stond hij in augustus en september al vijf weken aan de zijlijn met een scheur in de quadriceps. Hij miste op die manier de Spaanse competitiestart en had nadien wat tijd en wedstrijdritme nodig om zijn beste vorm terug te vinden.

MEER OVER Eden Hazard

Meer sportnieuws