Britse groep neemt Aleris over

Foto: DRIES LUYTEN

Britse groep neemt Aleris over

Print
Duffel -

De Britse groep Liberty House van de Brits-Indiase miljardair Sanjeev Gupta gaat de aluminiumfabriek van Aleris in Duffel overnemen. Dat bevestigt onder meer CFG Alliance, de holding boven Liberty House.

Aluminiumverwerker Aleris wordt overgenomen door de Indiase groep Hindalco, via haar Amerikaanse dochter Novelis. De transactie kreeg groen licht van de Europese commissie, op voorwaarde dat de vestiging in Duffel wordt verkocht. De commissie toonde zich bezorgd over de specifieke markt van aluminiumplaten voor autokoetswerken. Gezien de beperkte concurrentie vreesde ze dat de overname zou leiden tot hogere prijzen voor de Europese consumenten.

De walserij in Duffel komt nu in handen van Liberty House, zo bevestigde naast CFG Alliance ook Novelis vrijdag. Financiële details over de deal, die ook nog het groen licht moet krijgen van de Europese Commissie, zijn niet bekend.

Volgens CFG Alliance maakt de overname van de aluminiumfabriek in Duffel “synergieën” mogelijk met de productiesites die de alliantie al bezit in Frankrijk en Schotland. In de vestiging in Duffel werken zowat duizend mensen.

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio