© Jan Boey

Zanger en ex-Bomenaar krijgt peterschap van nieuwe regenboogzebrapaden

Het lokaal bestuur van Boom zegt duidelijk ‘neen’ tegen elke vorm van uitsluiting en wil een krachtig signaal hierrond geven. Daarom werd beslist twee regenboogzebrapaden, de kleuren van de LGBT-gemeenschap, in te richten. Gregory Frateur van de groep Dez Mona krijgt het peterschap.

Het gaat om de twee zebrapaden op de hoek van de Tuyaertsstraat met de Antwerpsestraat, vlak bij het gemeentehuis. Donderdagnacht zijn ze geschilderd, om zo weinig mogelijk verkeershinder te veroorzaken.

Gregory Frateur, voormalig Bomenaar en muzikant bij Dez Mona, is ambassadeur van het project. “Als jonge homoseksuele man, opgegroeid in Boom in de jaren 1990, heb ik het geluk gehad omringd te zijn door een familie en hechte vriendenkring die me toonde dat ik helemaal mezelf kon zijn. Door het aanleggen van openbare regenboogzebrapaden toont Boom dat ze open staat voor wie anders is. Ik ben ontzettend blij om te zien dat Boom een ‘all inclusive’ samenleving steunt”, zegt hij.

Schepen Francis Sanchez (N-VA) zegt dat over de hele wereld LHBTI’s (lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transseksueel en interseksueel) het slachtoffer zijn van schendingen van mensenrechten. “Die lopen uiteen van subtiele discriminatie tot gevangenschap en marteling. Hiermee zegt het bestuur ‘neen’ tegen uitsluiting.”

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio