© Stad Mechelen

Stad biedt CO-melders aan: “Elk middel dat intoxicatie voorkomt, is de moeite”

De stad Mechelen biedt vanaf maandag CO-melders aan in Het Huis van de Mechelaar en in de dorpshuizen van deelgemeenten Leest, Walem en Muizen. Hiermee gaat het stadsbestuur in op de vraag van oppositielid Hamid Riffi (CD&V).

bap

De stad heeft een groepsaankoop van in totaal vijfhonderd CO-melders doorgevoerd. De melders zijn vanaf maandag te koop voor 25 euro per stuk en de apparaten zijn door de brandweerzone Rivierenland goedgekeurd.

“Elk middel dat kan helpen om CO te vermijden en of te detecteren is de moeite om aan te reiken”, zegt gemeenteraadslid Hamid Riffi. “Ik ben dan ook zeer blij dat het stadsbestuur actie heeft ondernomen en er ondertussen CO-melders beschikbaar zijn. Dat de burgers zich correct kunnen informeren over CO bij de stad is eveneens een meerwaarde.”

De CO-melders dienen ter aanvulling op de rookmelders, die vanaf januari 2020 verplicht zijn op elke verdieping van een woning. “Ook hier hebben we met de preventiedienst al sterk op ingezet om een betaalbaar aanbod van kwalitatieve rookmelders aan te bieden aan de Mechelaar. Met succes, want alles is uitverkocht”, vertelt schepen Abdrahman Labsir (Vld-Groen-m+). “We hebben beslist van zestien extra dozen te bestellen. Zo proberen we iedereen te motiveren om vanaf januari in orde te zijn, niet enkel voor de wetgeving maar ook voor de veiligheid van de burger. Want een rookmelder kan levens redden.”

https://www.mechelen.be/co-melder

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio