Sint trekt bokshandschoenen aan: “Tijd voor Gentleman boxing, probeer het ook maar”

Een groep recreatieve boksers uit Mechelen trok donderdagavond van café naar café om reclame te maken voor Gentlemen Boxing. Dat is boksen voor veertigplussers. Ze deden dat verkleed als Sinterklaas en Zwarte Piet. De geïnteresseerden kregen twee gratis proeflessen cadeau.

svds

Boksclub Racing Fight Club in Mechelen telde tot voor kort bijna alleen jonge leden, maar daar komt stelselmatig verandering in. “Boksen is een sport die enorm goed is voor lichaam en geest, en daarom overal in de lift zit”, zegt Tim Verstraeten van Racing Fight Club. “Het wint ook steeds meer aan populariteit bij veertigplussers. Dat is de reden waarom we een tweetal maanden geleden, op vraag van enkele Mechelse mannen, begonnen zijn met het aanbieden van Gentlemen Boxing.”

Intussen telt de groep een tiental leden. “Maar daar mogen gerust nog wat mensen bijkomen”, klinkt het. “Daarom zijn we donderdagavond, tijdens pakjesavond, reclame gaan maken voor onze club verkleed als Sinterklaas en Zwarte Piet. We gingen van café naar café, zodat we het nuttige aan het aangename konden koppelen. Het is een ludieke actie waarmee we hopelijk zo veel mogelijk mensen warm gemaakt hebben voor de bokssport. Net als de echte Sinterklaas deelden wij ook cadeautjes uit. Iedereen die wilde kreeg een flyer die goed is voor twee gratis proeflessen.”

“Het is een heel toegankelijke sport, zeker in onze leeftijdscategorie”, aldus Verstraeten. “Het is absoluut niet competitief, maar puur recreatief. De intensiteit ligt dan ook veel lager. Kortom, iedereen kan het en is welkom om te komen proberen.”

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio