© DBA

DISCUSSIE. Steun jij de lokale handel voor je eindejaarscadeaus? Of bestel je lekker makkelijk online?

Elk jaar kopen meer mensen kerst- en nieuwjaarsgeschenken online. Het piekmoment zit volgens Bpost net voor de feestdagen, met dagelijks tot 470.000 pakketten. De online aankoop is nu alomtegenwoordig, dus is de vraag of jij nog aan je lokale handelaar denkt in deze periode.

ph

Ook op de bedrijven worden veel pakjes geleverd. “Doorgaans is dat een vijftiental pakketten per dag”, zegt verantwoordelijke Hilde Dierckx die hiervoor verantwoordelijk is bij Mediahuis in Antwerpen. “Maar in deze tijd van het jaar zitten we tegen de vijftig stuks. Dat aantal zal de komende weken alleen maar toenemen. Dus vragen we aan onze medewerkers om het pakket zo snel mogelijk te komen ophalen. Anders zitten onze rekken vol.”

Is het voor jou vanzelfsprekend om al die feestcadeaus online te bestellen? Of ga je toch door weer en wind naar de winkel om iets uit te kiezen? Hoe kan de lokale handelaar overleven als deze trend zich doorzet? Of kunnen de twee perfect naast elkaar bestaan? Ondervind jij in jouw beroep de gevolgen van deze verschuiving?

Discussieer mee via onderstaand formulier. Een aantal reacties wordt gebundeld in Gazet van Antwerpen van zaterdag.

MEER OVER Discussie