© vrs

Na 34 jaar stopt Suikerrock ermee

In de zomer van 2020 zal voor de laatste keer het muziekfestival Suikerrock georganiseerd worden in Tienen. De festivalorganisatie is kwaad op het stadsbestuur en vindt dat de stad geen respect toont voor het evenement. Dat laat de organisatie op haar website weten.

sgg

Suikerrock was 34 jaar lang het zomerfestival van Tienen, maar daar komt nu een einde aan. De organisatie stopt ermee. “34 jaar lang hebben partners, investeerders en vrijwilligers het beste van zichzelf gegeven. Onbaatzuchtig en met volle overgave voor het welzijn en de uitstraling van deze stad. Helaas moeten we vaststellen dat het huidige Tiense stadsbestuur geen respect toont voor het unieke en belangeloze werk van zowel Suikerrock als haar partners en vrijwilligers. Dit respect zou moeten blijken uit daden, niet uit loze woorden”, schrijven ze in een mededeling.

Volgens hen komt het stadsbestuur haar afspraken en beloftes niet na en ontneemt daarmee de opties voor de toekomst. “Suikerrock is voor dit stadsbestuur geen prioriteit meer, en we kunnen dan ook niet anders dan deze beslissing nemen. Zonder de onvoorwaardelijke steun van het stadsbestuur heeft het geen zin meer.”

De laatste editie zal de toepasselijk naam “Farewell Edition” krijgen en zal plaatsvinden van 30 juli tot 2 augustus. Op de eerste dag van het festival zal er ook een “Farewell Party” zijn op de Grote Markt.