© Joris Herregods

Inschrijvingen voor 35ste editie van Antwerp 10 Miles geopend: short run iets minder short

Heeft u zichzelf al een sinterklaascadeau gedaan? Dat kan in de vorm van een inschrijving voor de 35ste AG Antwerp 10 Miles op 26 april 2020. Inschrijven kan vanaf nu voor de zestien kilometer, de Kids Run van 1,4 kilometer of voor de Short Run. Die laatste is deze editie een kilometer langer en krijgt een nieuw parcours.

Rebecca Van Remoortere

De Short Run gaat voor de komende editie van vijf kilometer naar zes kilometer. Nog altijd een behapbare afstand volgens Golazo, organisator van de 10 Miles. Die kilometer extra laat toe dat de Short Run een volledig nieuw parcours krijgt. Zoals elk jaar gaat die loop door op Linkeroever, maar nu loopt het parcours rond het Galgenweel, een grote waterplas op Linkeroever. “Het prachtige uitzicht over de Antwerpse skyline belooft een belevenis op zich te worden voor de deelnemers”, zegt Greg Broekmans van Golazo.

Aan het parcours van de 10 Miles wordt niet geraakt. “Dat werd vorig jaar al aangepast en ging voor het eerst langs het Museum van Schone Kunsten op het Zuid. Dat vernieuwde parcours werd heel goed onthaald. Vorig jaar gingen we ook van drie naar vier bevoorradingsposten, dat blijft ook nu het geval.”

Nog belangrijk om te weten voor de trouwe deelnemers is dat de 10 Miles nog steeds doorgaat in drie vertrekgolven, om de drukte te spreiden. De start is wel een halfuurtje vroeger dan anders, om 14u, 14.30u en 15u.

Nieuwe goede doelen

Ook dit jaar kunnen deelnemers tijdens hun registratie kiezen om 10 euro te doneren voor het goede doel. In ruil krijgen ze een T-shirt. De opbrengst gaat deze editie integraal naar twee nieuwe goede doelen: het Paralympic Team Belgium, waarvan de atleten met een beperking hopen te kunnen deelnemen en schitteren op de Paralympische Spelen van Tokio 2020, en Dorp nr. 2 Koningin Fabiola, een organisatie die mensen met een beperking en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kansen geeft op een leven vol beweging. “We willen ook zo veel mogelijk mensen van Dorp nr 2 laten deelnemen aan de 10 Miles en ze kunnen ons ook helpen door bijvoorbeeld de startnummers in de enveloppen te stoppen.”

Spotify

De 10 Miles gaat ook de muzikale toer op. Het evenement heeft nu een eigen playlist op de streamingdienst Spotify als extra motivator. Elke afstand op 26 april heeft een eigen playlist die elke twee weken wordt aangepast.

Marathon

Voor het eerst gaat de marathon van Antwerpen niet door op dezelfde dag als de 10 Miles. De marathon wordt een nachtmarathon en verhuist naar zaterdag 12 september op een volledig nieuw parcours, samen met een halve marathon. De inschrijvingen daarvoor lopen vlot. “Er zijn al ruim tweeduizend lopers ingeschreven voor de verschillende afstanden. Voor de marathon zitten we aan 1.500 inschrijvingen”, zegt Broekmans.

MEER OVER Antwerp 10 Miles