45 concertgangers onwel tijdens ‘Foyer op stelten’

Tijdens een concert in gemeenschapscentrum ’t Gasthuis in Wijnegem zijn 45 toeschouwers donderdagavond onwel geworden en geëvacueerd. Ze maakten gewag van een penetrante geur die hen de adem benam en deed hoesten. Het concert van de groep Spinning Blue werd meteen onderbroken en de hulpdiensten werden verwittigd.

Jan Auman

De politie, twee medische interventieploegen en de brandweer kwamen te plaatse, net als burgemeester Ivo Wynants (N-VA). De slachtoffers werden geëvacueerd en opgevangen in het filiaal van politie Minos, dat vlakbij ’t Gasthuis ligt. Na onderzoek daar bleek dat niemand voor verdere verzorging naar het ziekenhuis moest worden afgevoerd.

Het is voorlopig onduidelijk wat de misselijkheid en hoestbuien veroorzaakt kan hebben. Inspectie door de brandweer op mogelijke aanwezigheid van CO, gas of andere gevaarlijke stoffen in de lucht, leverde niks op. Alle lokalen van ’t Gasthuis werden goed verlucht waarna de geur verdween. De komende uren zal verder onderzocht wat de oorzaak is geweest en zullen gepaste maatregelen getroffen worden.

De toeschouwers kregen allemaal de raad om huiswaarts te keren. Het concert, dat uitgerekend in de reeks ‘Foyer op stelten’ werd georganiseerd, zal mogelijk later hernomen worden.

© BFMMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio