STUDY 360: studeren op 22 unieke locaties, waaronder Arenbergschouwburg

Directeur Rutten van de Arenbergschouwburg toont de gerenoveerde bar waar de studenten kunnen zitten. Foto: Drik Kerstens

STUDY 360: studeren op 22 unieke locaties, waaronder Arenbergschouwburg

Print
Antwerpen -

Alleen op je studentenkamertje achter de boeken kruipen, is geen must in Antwerpen. GATE 15 zorgt vanaf komende maandag met STUDY 360, zoals elke examenperiode, voor een lijst aan originele gemeenschappelijke blokplekken.

“Bij ons kunnen de studenten op twee plaatsen terecht”, zegt Milan Rutten, directeur van de Arenberg. “Ten eerste in een bar achteraan het gebouw op de gelijkvloerse verdieping die net is gerenoveerd tot een kleurrijke ruimte. Daar zijn tien plekken beschikbaar tussen 10.30 en 18.30u. Ten tweede in de pauzebar op de eerste verdieping, waar ook tien plaatsen zijn tussen 12 en 19u.”

En dat is niet alles. “De studenten mogen de pingpongtafel, de zeteltjes vooraan in het gebouw en de twee schommels gebruiken. Er is gratis koffie, water, thee en wifi”, overloopt Rutten. “Af en toe kan het zijn dat er een band aan het soundchecken is. Dat is deel van de charme en de magie. Ik heb hier ook een bureau en dat stoort zeker niet. De botanische tuin is trouwens vlakbij voor wie de benen even wil strekken.”

De Arenberg doet niet toevallig mee aan STUDY 360. Vanaf 2 februari, net na de blok van het hoger onderwijs, zal de schouwburg dagelijks ruimtes ter beschikking stellen als co-working- of vergaderruimte. Eventuele aandachtspunten zullen nu misschien al opvallen.

Een andere nieuwkomer in het aanbod is BorGerHub. Dat is een co-workingspace en ruimte voor kleine ondernemers in het voormalige vredegerecht op de Turnhoutsebaan. Andere locaties zijn het Bosuilstadion, de Bourlaschouwburg, Brouwerij De Koninck en het Provinciehuis. IJverig jong volk kan er terecht van maandag 9 december tot en met donderdag 30 januari. www.study360.be.

www.study360.be

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio