© Photo News

Sint-Katelijne-Waver zonder te spelen geplaatst in Eurocup basketbal, ook Kim Mestdagh stoot door met Franse club

Sint-Katelijne-Waver heeft zijn zesde en laatste wedstrijd in groep I van de Eurocup vrouwenbasket donderdagavond nog niet afgewerkt, maar is wel al zeker van een plaats in de knock-outfase. De Belgische vicekampioen profiteert van de nederlaag van het Duitse Keltern.

Michiel Verheirstraeten

Sint-Katelijne-Waver was donderdagavond mits een zege tegen de Duitse hekkensluiter Herner altijd zeker van de tweede plek in poule I. Maar het resultaat van die partij is niet meer van belang. Door de thuisnederlaag van Keltern tegen Szekszard (63-90) zijn de kaarten in de groep geschud. De Hongaren zijn met 11 punten zeker van groepswinst, SKW (minstens 9 ptn) stoot als tweede mee door. De Duitse ploegen Keltern en Herner liggen uit het toernooi.

Ook Kim Mestdagh mag zich met Carolo Basket opmaken voor de volgende ronde van de Eurocup. In een rechtstreeks duel om de tweede plek in groep J haalde de Franse club het met 59-98 van het Zwitserse Freiburg. Kim Mestdagh dropte vijf bommen, goed voor 15 punten, en hielp Carolo Basket zo mee aan groepswinst (11 ptn). Roche Vendée (10 ptn) kwalificeert zich als tweede. Freiburg stoot als een van de vier beste derde ook door. Luik Panters leed woensdagavond al zijn zesde nederlaag op evenveel groepswedstrijden in poule J en was al uitgeschakeld.

Hind Ben Abdelkader wint prestigeduel van Kyara Linskens

Hatay BB, de Turkse club van Hind Ben Abdelkader, heeft de leidersplaats in groep D veiliggesteld. Hatay versloeg het Russische Krasnoyarsk van Kyara Linskens met 92-86 (rust: 48-47).

Beide clubs waren al geplaatst voor de volgende ronde, maar om de leidersplaats moest wel nog gebikkeld worden. Hatay startte onder impuls van Hind Ben Abdelkader furieus, maar verloor in het tweede kwart zijn voorsprong bijna helemaal (48-47). Na de pauze trokken de Turkse vrouwen het laken naar zich toe. De Brusselse speelster eindigde met 16 punten in 36 minuten. Bij Hatay presteerden Peters (22 ptn), Magarity (23 ptn en 13 rebounds) en Gajic (24 ptn en 14 rebounds) zowaar nog beter. Belgian Cat Kyara Linskens kwam in 35 minuten tot 6 punten en 11 rebounds.

Hatay sluit de debatten in poule D bovenaan af met 11 punten, eentje meer dan Krasnoyarsk. Beide ploegen stoten door naar de volgende ronde. Ook Minsk, derde in groep D met 9 punten, is als een van de vier beste derdes gekwalificeerd. Van de 24 ploegen die overblijven, plaatsen de beste acht teams zich rechtstreeks voor de achtste finales. De zestien anderen spelen play-offs.

Meer sportnieuws