Alwéér geen thuiszege: KV Mechelen blijft op gelijkspel steken tegen KV Kortrijk

Voor de vierde keer op rij nu al heeft KV Mechelen de punten niet kunnen thuishouden. De partij tegen KV Kortrijk baarde 45 minuten lang een muis, maar kwam na rust stevig op gang. Uiteindelijk vielen er twee goals in evenveel minuten. Eén doelpunt aan elke kant, waardoor Vrancken en co achterblijven met 1 op 9.

Beide ploegen konden al twee matchen op rij niet scoren, een statistiek die weinig goeds voorspelde. Stiekem hoopten we dat deze statistiek snel de prullenmand in kon, maar helaas. KVM en KVK serveerden saaie kost voor rust.

Frivool begin duurt niet lang

De thuisploeg begon nochtans gretig. De drie nieuwkomers voorin (Storm, Engvall en Togui) vonden elkaar prima. Voor iedereen goed en wel zijn plaats had ingenomen op de tribunes, stond het aantal corners bij de Kakkers al op drie stuks. Doelgevaar kwam er echter niet uit voort, daarop moesten we wachten tot het einde van het eerste kwart. Van Cleemput verraste met een sleepbeweging en bediende Storm. De kersverse vader zag zijn schot afgeblokt worden.

Naarmate de eerste helft vorderde, kropen de Kortrijkzanen uit hun schulp. Lepoint infiltreerde goed, waardoor Schoofs zich genoodzaakt voelde om hem net voor de zestien neer te halen. Scheidsrechter De Cremer zag de actie van de Haspengouwer gek genoeg door de vingers. Aan de overkant kopte Togui nog naast. Tot daar deze slaapwekkende vertoning.

Bijker bijna met de 1-0

Het tweede bedrijf bracht beterschap. Bijker viel in voor Corryn. Een entree die bijna de 1-0 opleverde. De Nederlander dwong Jakubech tot een superredding. We kregen zowaar twee doelpogingen voor de prijs van één. Op de tegenaanval kreeg de vrijstaande De Sart zijn schot niet tussen de palen.

Het werd nu een open strijd. Kagelmacher en Azouni gingen op de bon na noodzakelijke tussenkomsten. Bij Malinwa stonden Van Cleemput en Peyre hun doelman bij met een ultieme ingreep.

Snedig slotakkoord

Het venijn zat in de staart. De Sart bediende de infiltrerende Ezekiel. Als in zijn beste dagen hield de Nigeriaan Van Cleemput af om de 0-1 voorbij de keeper te schuiven. Lang duurde de Kortrijkse vreugde niet, want op assist van Togui maakte De Camargo twee minuten later alweer gelijk. Vaarwel dat scoringsprobleem bij beide teams.

De Camargo en Engvall kregen in de draai nog een unieke kans op de winning goal, maar Jakubech stond pal. Het bleef bij 1-1. KV Mechelen kon nu al zes van zijn negen thuisduels niet winnen. Op die manier wordt de top 6 halen een helse opgave. De Kerels blijven met 2 op 21 onderin bengelen.

MEER OVER KV Mechelen LIVE: Volg alle matchen live

Meer voetbalnieuws