© Photo News

Overvallers geven zich spontaan aan nadat beelden op tv worden getoond

Twee van de drie mannen die op 19 april betrokken waren bij de brutale overval op een wandelaar in de Brouwerijstraat in Lier, hebben zichzelf aangegeven bij de politie. Dinsdagavond werden beelden van de vluchtende daders verspreid via het opsporingsprogramma Faroek. Uiteindelijk stapten de twee zelf naar de politie.

tdk

Na de uitzending liepen er bij de politie al verscheidene tips binnen van mensen die meenden een of meerdere mannen te herkennen als de daders van de overval. Het ging dan ook om bijzonder brutale feiten. Een 42-jarige man wou via de Brouwerijstraat - een steegje - naar de Grote Markt stappen. Maar hij werd door de drie mannen overmeesterd en tot bloedens toe geslagen. Uiteindelijk konden ze zijn portefeuille, waarin 15 euro zat, buitmaken.

De overvallers kregen dinsdagavond lucht van het nieuws dat er beelden van de overval op televisie waren uitgezonden. “Twee verdachten hebben zich spontaan gemeld op het commissariaat van politiezone Rupel. Het ging om een 17-jarige jongeman uit Boom en om een 19-jarige uit Temse. Ze legden een verklaring af en werden gearresteerd’’, bevestigt Magalie Derboven van de lokale politie Lier het nieuws.

De minderjarige werd ondertussen voorgeleid bij de jeugdrechter in Antwerpen. Die besliste om hem onder strikte voorwaarden weer vrij te laten. De meerderjarige is donderdag bij de onderzoeksrechter in Mechelen voorgeleid. Na zijn verhoor werd beslist om de man aan te houden.

Ondertussen weet de politie ook wie de derde verdachte is. Het gaat om een 17-jarige jongeman uit Mechelen. Hij wordt verder opgespoord.

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio