© Filip Spoelders

NMBS bouwt 430 extra plaatsen voor fietsen aan het station

Aan het Lierse station zijn er werkzaamheden aan de gang op het Leopoldplein en de Tramweglei. De NMBS gaat 430 bijkomende fietsplaatsen installeren voor de treingebruikers.

fisp

Na de forse uitbreiding van het aantal fietsenstallingen twee jaar geleden aan het Lierse station maakt de NMBS opnieuw werk van een uitbreiding. “We zijn gestart met de uitbreiding van de fietsenstalling. Er komen 430 plaatsen bij, zodat er in totaal meer dan 1.100 plaatsen zullen zijn. De werkzaamheden moeten tegen vrijdag 20 december klaar zijn”, laat de woordvoerder van de NMBS weten.

De Lierse schepen van Mobiliteit Bert Wollants (N-VA) ziet de uitbreiding graag komen. “Het is een ingreep op initiatief van de NMBS. We hebben dan ook het aanvoelen dat er veel meer mensen met de fiets naar het station komen. Meer fietsende pendelaars is een goede zaak voor de stad”, reageert hij.

Om de pendelaars vlotter hun fietsen te laten terugvinden tussen het groeiend aantal fietsenstallingen, liet de stad afgelopen zomer nog ludieke en kleurrijke bordjes ophangen aan de huidige stallingen.Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio