Informateur Paul Magnette praat weer met CD&V, ook N-VA krijgt uitnodiging

Paul Magnette Foto: ISOPIX

Informateur Paul Magnette praat weer met CD&V, ook N-VA krijgt uitnodiging

Print

Informateur Paul Magnette (PS) heeft donderdagmiddag weer gepraat met CD&V. Dat meldt VRT NWS. Ook N-VA kreeg een uitnodiging voor een gesprek, maar het is niet duidelijk of de Vlaams-nationalisten die uitgestoken hand ook zullen aanvaarden.

Magnette leek de afgelopen dagen en weken vooral te werken richting een paarsgroene coalitie. Dus met socialisten, liberalen en groenen, maar zonder CD&V en N-VA. Zeer tot ongenoegen van die laatste twee partijen, die de PS-voorzitter verweten zijn boekje als informateur te buiten te gaan. CD&V en N-VA namen dan maar Open VLD onder vuur, als zou die partij te makkelijk meegaan in een “linkse” coalitievorming. Een gelekte nota die de liberalen moest overhalen om in een paarsgroene regering te stappen, werd bijvoorbeeld “hallucinant” genoemd.

Nu nodigt Magnette CD&V (en haar Waalse tegenhanger CDH) en N-VA toch opnieuw uit voor gesprekken. Met de christendemocraten zou Magnette donderdagmiddag al hebben samengezeten, volgens CDH-politica Catherine Fonck in ‘Villa Politica voor een gesprek “over de informateursnota en de begroting”.

Met N-VA zat Magnette naar verluidt nog niet opnieuw samen. Het is ook niet duidelijk of de Vlaams-nationalisten de uitgestoken hand van Magnette zullen aanvaarden.

Nu in het nieuws