© Dirk Vertommen

Tot zes jaar cel voor twintigkoppige drugsbende

Een twintigkoppige drugsbende is veroordeeld tot celstraffen van negen maanden tot zes jaar effectief. Volgens het Openbaar Ministerie ging het om een goed georganiseerde bende die over een klantenbestand met meer dan 1.400 namen beschikte en honderdduizenden euro’s zou verdiend hebben.

tdk

Hoewel hoofdbeklaagde Yassin M. uit Mechelen nog maar net tot dertig maanden cel was veroordeeld voor drugsfeiten, is hij nadien gewoon blijven dealen. Het onderzoek kwam in een stroomversnelling terecht na een huiszoeking bij een familielid van Yassin. In een auto werden cocaïne en gsm’s aangetroffen.

Yassin hield de touwtjes van de drugsbende stevig in handen en gaf aan andere bendeleden de opdracht om auto’s te leveren, om de telefoon te bemannen en de koeriers aan te sturen. In een shishabar in Laken kwamen de koeriers zich bevoorraden en werd ook het geld van de drugs aan M. overhandigd. “De klusjes werden vaak uitgevoerd door jongeren die het thuis niet al te breed hadden of die met familiale problemen kampten. Ook liet hij verscheidene meisjes als koerier werken. Net omdat een meisje minder gemakkelijk zou gecontroleerd worden door de politie”, zei de aanklager.

Het Openbaar Ministerie berekende dat er gigantische bedragen werden verdiend aan de drugshandel. Er was sprake van een bedrag van 900.000 euro.

Uiteindelijk veroordeelde de rechtbank Yassin M. tot zes jaar cel. Handlanger Mehdi C. liep vier jaar cel op. Hassan A. en Elvis A. kregen elk drie jaar cel. De anderen liepen straffen van negen tot dertig maanden op. Sommigen keerden met een werkstraf huiswaarts.

MEER OVER Rechtbank Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio