© Mia Uydens

1.500 cannabisplanten aangetroffen in Kruishuisstraat: Limburger gearresteerd

De Limburgse politiezone Carma heeft maandag twee huiszoekingen uitgevoerd in Turnhout en Genk. In de Turnhoutse woning in de Kruishuisstraat troffen ze een cannabisplantage aan. Een Genkenaar is gearresteerd en aangehouden.

ram, bap

Politiezones Regio Turnhout en Carma voeren samen een lopend onderzoek naar drugsteelt. Ze voerden maandagvoormiddag een huiszoeking uit in de Turnhoutse Kruishuisstraat. In het pand was tot enkele jaren geleden frituur-restaurant ’t Kruishuis gevestigd. De naam BBQ Chef valt momenteel te lezen op de voorzijde, maar de zaak is nog nooit open geweest. Daar troffen ze drie professioneel ingerichte kweekruimtes en 1.500 cannabisplanten aan. In het huis werd ook diefstal van elektriciteit vastgesteld.

Het gerechtelijk labo deed onderzoek naar sporen, op het moment van de inval was niemand aanwezig. De Civiele Bescherming ontmantelde en vernietigde de installaties.

In Genk werd de eigenaar van de Turnhoutse woning gearresteerd. Het gaat om een 48-jarige Genkenaar. De politie voerde ook een huiszoeking uit in zijn appartement in de Wintergroenstraat, maar dat leverde geen nieuwe resultaten op. Een 36-jarige Genkenaar werd nog gearresteerd in de Hazenstraat. Na verhoor werd enkel deze laatste persoon voorgeleid bij de onderzoeksrechter en aangehouden. Het Limburgse parket en politiezone Carma zetten hun onderzoek verder.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio