Verkeershinder op E34 door brandende vrachtwagen

Het verkeer op de E34 richting Antwerpen heeft vanochtend enorme hinder ondervonden door een brandende vrachtwagen. Net voor de afrit Vrasene vatte het uitzonderlijk transport vuur. Omdat de dieplader voorzien is van heel wat hydraulische leidingen om de wielen te sturen was er heel wat olie aanwezig die ervoor zorgde dat het vuur al snel hevig woedde.

bfs

De Franse bestuurder en de chauffeur van een begeleidende signalisatiewagen konden maar weinig beginnen tegen de vlammen. De vrachtwagenchauffeur kon wel de trekker loskoppelen om te vermijden dat die ook vuur zou vatten. De opgeroepen brandweer moest schuim gebruiken om de vlammen te kunnen bedwingen. Waarschijnlijk lag

een defect aan de remmen aan de oorzaak van de brand. De lading van de vrachtwagen, een kolossale vorklift met een gewicht van zo’n 75 ton met bestemming Waaslandhaven bleef wel nagenoeg ongeschonden. Het takelen van de vrachtwagen was echter een erg lastige klus die heel wat tijd in beslag nam. Omdat er een identieke vrachtwagen achter de getroffen truck reed kon men met diens hulp het gevaarte uiteindelijk wegslepen naar de afrit Vrasene, anderhalve kilometer verderop.

De verkeershinder door het incident was enorm; tijdens het blussen was de weg tijdelijk afgesloten, na een tijdje werd één van de twee rijstroken vrijgemaakt, maar in volle ochtendspits groeide de file zeer snel aan. Op een bepaald moment stond het verkeer stil vanaf Moerbeke, bijna 20 kilometer verderop. Ook op lokale wegen in Stekene, Sint-Gillis-Waas en Vrasene zat het verkeer een tijdlang muurvast. De politie een het Vlaams Verkeerscentrum riep bestuurders op om de omgeving zo veel mogelijk te vermijden.

Mobiliteit en haven

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio