Opdoffer voor Eden Hazard: toch breuk in enkel na tackle Thomas Meunier

Foto: REUTERS

Opdoffer voor Eden Hazard: toch breuk in enkel na tackle Thomas Meunier

Print

Eden Hazard heeft toch een breukje in de enkel overgehouden aan de charge van Thomas Meunier vorige week. Dat maakte Real Madrid donderdag bekend. Daardoor mist de Rode Duivel zo goed als zeker zijn eerste Clasico tussen Barcelona en Real Madrid, en zal hij waarschijnlijk pas in 2020 weer op het voetbalveld te zien zijn.

Woensdagavond was teambuilding voor de spelers van Real. De spelers en staf bliezen verzamelen in het Madrileens restaurant Filandon voor een kerstdiner. De Spaanse pers, die er voor de gelegenheid massaal had postgevat, zag echter hoe de enkelblessure van Eden Hazard nog steeds niet gebeterd lijkt. De Rode Duivel, die een lift kreeg van ploegmaat en landgenoot Thibaut Courtois, loopt een week na de tackle nog steeds op krukken en kan zijn enkel amper ondersteunen.

Donderdagmiddag schiep Real Madrid duidelijkheid met een perscommuniqué. Uit een nieuwe scan blijkt namelijk dat Hazard toch een breukje in de enkel heeft opgelopen door het contact met zijn collega-Rode Duivel. Daardoor mist hij zijn eerste Clasico, de altijd beladen topper tussen Real Madrid en Barcelona, en staat hij dit jaar waarschijnlijk niet meer in actie. Een serieuze opdoffer voor Hazard en de Koninklijke, waar eerst gedacht werd dat de Belg slechts tien dagen aan de kant zou staan.

Meer sportnieuws