© Photo News

Charleroi kruipt in het slot voorbij Gent, ook Standard, Zulte Waregem en Kortrijk stoten in Croky Cup door naar de kwartfinales

Charleroi heeft zich woensdagavond voor de kwartfinales van de Croky Cup geplaatst. Een laat doelpunt van Massimo Bruno was voldoende voor de Carolo’s. Ook Union heeft de achtste finales overleefd. Het haalde het van Westerlo met penalty’s (4/1) na een 0-0 score. Eerder hadden ook

Standard, Zulte-Waregem en Kortrijk zich woensdag verzekerd van een plaats in de kwartfinales.

Michiel Verheirstraeten

LIVE. Volg hier live de ontknoping in Oostende-Club Brugge

Eersteamateurploeg Rebecquoise kon zijn stunt tegen Cercle Brugge niet kunnen herhalen tegen Standard. De Rouches wonnen eenvoudig met 3-0. Aleksandar Boljevic opende na 24 minuten de score voor de thuisploeg en werd kort daarna neergehaald in het strafschopgebied. Duje Cop liet echter na om de score te verdubbelen. De Kroaat maakte zijn misser goed in de tweede helft (59.) en Collins Fai zorgde nog voor een 3-0 eindscore (67.).

Zulte Waregem kende thuis even weinig moeite met Sint-Truiden. Essevee won met 3-0 mede dankzij een vroege rode kaart van Pol Garcia in de negende minuut. Omar Govea scoorde twee keer (14. en 57.) en ook Gianni Bruno trof raak (73.)

Het duel tussen Kortrijk en Eupen eindigde met 2-1 in het voordeel van Kortrijk. De West-Vlamingen kwamen dankzij een doelpunt van Sulayman Marreh eerst nog op achterstand (15.), maar keerden de situatie in twee minuten om via een penaltydoelpunt van Ilombe Mboyo (66.) en een owngoal van Saeid Ezatolahi (68.)

AA Gent en Charleroi zijn met een derde en vierde plaats goed bezig in de Jupiler Pro League, maar benadrukten voor de wedstrijd allebei het belang van de beker. De wedstrijd stelde echter zwaar teleur en over negentig minuten werden er amper doelpogingen geregistreerd. Verlengingen leken in de maak, maar in de 84e minuut lukte het Charleroi plots wel. Bruno bezorgde de Buffalo’s een koude douche met een mooi geplaatste bal.

Union en Westerlo slaagden er in 120 minuten speeltijd niet in om afstand van elkaar te nemen. In de strafschoppenreeks toonde de thuisploeg zich koelbloediger en won het, met dank aan missers van Lukas Van Eenoo en Gilles Dewaele. .

MEER OVER Standard de Liège

Meer sportnieuws