© EPA-EFE

Marc Wilmots ontkent akkoord met Iran om contract in onderling overleg te ontbinden: “We zijn nog aan het onderhandelen”

Volgens het Iraanse persagentschap Insna had bondsvoorzitter Mehdi Tadsch woensdag in Turkije een gesprek met de advocaten van Wilmots en werd een akkoord gevonden om het contract in onderling overleg te ontbinden. Maar dat bericht werd al snel ontkend door Wilmots zelf.

Joost Marynissen

“In tegenstelling tot de informatie die blijkbaar in de Iraanse pers is gepubliceerd, werd er nog geen minnelijke schikking bereikt tussen de Iraanse voetbalfederatie en mij en mijn medewerkers”, reageerde Wilmots op Twitter. “We zijn aan het onderhandelen om een oplossing te vinden na het niet-naleven van de contractuele verplichtingen door de Iraanse voetbalfederatie en na mijn gerechtvaardigde beëindiging van het contract. Aangezien het dossier in handen van mijn advocaten is, zal ik verder geen commentaar geven.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vorige maand had de 50-jarige Wilmots ermee gedreigd zijn contract te laten ontbinden wegens achterstallige betalingen. De Iraanse bond benadrukte dat zijn salaris wel uitbetaald werd, maar dat de betaling niet was aangekomen op Wilmots’ bankrekening omwille van de internationale banksancties tegen Iran.

De voormalige bondscoach van België tekende eind mei in Teheran een contract tot het WK van 2022 in Qatar. In de eerste vier kwalificatiewedstrijden slikten de Iraniërs al twee nederlagen, tegen Bahrein en Irak. Het land staat zo pas op de derde plaats in de Aziatische kwalificatiegroep C. Iran telt met 6 op 12 vijf punten achterstand op koploper Irak. Bahrein is tweede met negen punten. Beide teams hebben wel één wedstrijd meer gespeeld. De acht groepswinnaars en de vier beste tweedes plaatsen zich voor de derde Aziatische kwalificatieronde.

© JEFFREY GAENS

Marc Wilmots begon zijn trainerscarrière bij Sint-Truiden en werd dan snel assistent bij de nationale ploeg (eerst onder Georges Leekens, daarna Dick Advocaat). In 2012 werd hij hoofdcoach van ons land. Na een teleurstellend EK in 2016 werd Wilmots ontslagen. Hij ging daarna aan de slag bij Ivoorkust en Iran.

Vastgoed

Jobs in de regio