Drie jonge mannen gearresteerd na reeks autobranden in buurt Park Spoor Noord

Drie mannen zijn woensdagmorgen opgepakt na verschillende huiszoekingen in Antwerpen, Hoboken en Deurne. Ze konden alle drie gelinkt worden aan de verschillende autobranden van eerder dit jaar. Dat meldt het Antwerpse parket in een persbericht.

jtp

“Woensdagochtend zijn verschillende simultane huiszoekingen uitgevoerd in Antwerpen, Hoboken en Deurne. Drie mannen van 18, 19 en 26 jaar zijn gearresteerd. In de loop van de dag zullen ze verhoord worden en daarna verschijnen ze voor de onderzoeksrechter in Antwerpen”, aldus het Antwerpse parket in een persbericht.

De drie zouden deel uitmaken van een criminele organisatie, die eerder dit jaar gelinkt werd aan een reeks autobranden en een granaataanslag. “Leden van die organisatie komen bij de feiten in beeld als verdachte, maar ook als slachtoffer”, stelt het parket.

Concreet gaat het over de drie autobranden in maart van dit jaar, rond Park Spoor Noord. Daar staken onbekenden op 6 maart drie verschillende wagens in brand: een Volkswagen Golf in de Biekorfstraat, een BMW in de Rupelstraat in Antwerpen en een Renault Clio in de Emiel Vanderveldestraat in Hoboken.

Die feiten zorgden voor een kettingreactie, waarbij aanslagen werden gepleegd met granaten. Zo werd er onder meer in Dijlestraat een granaat onder een auto gegooid in de nacht van 7 op 8 maart. “Eerder werd in dit onderzoek een 22-jarige en een 24-jarige gearresteerd. Het gerechtelijke onderzoek word verdergezet”, vertelt het parket.

LEES OOK: Drie brandstichtingen in één nacht: afrekeningen in drugsmilieu ontzien ook ouders niet

© BFM

© BFM

LEES OOK: OVERZICHT. Alle drugsgerelateerde incidenten in en rond Antwerpen

MEER OVER Drugsoorlog Antwerpen

Nu in het nieuws