© HOLLANDSE HOOGTE / SABINE JOOSTEN

Veroordeelde pedofiel speelt Sint

Hij was veroordeeld voor de aanranding van een minderjarige en mocht van de rechtbank absoluut geen contact hebben met minderjarigen. Maar dat hield de 35-jarige A.B. uit het West-Vlaamse Hooglede niet tegen. Hij werd door zijn ex betrapt toen hij, verkleed als Sinterklaas, kinderen op de schoot nam.

tlg

A.B. uit Hooglede is in de regio bekend als charmezanger en André Hazes-imitator Johnny M. Die carrière leek vorig jaar over toen hij voor de correctionele rechtbank moest verschijnen voor zijn relatie met een minderjarig meisje. Zij was toen amper 13. Haar moeder diende een klacht in en A.B. werd veroordeeld voor aanranding van een minderjarige en het bezit van kinderporno. Hij kreeg een voorwaardelijke celstraf van een jaar.

Een van de voorwaarden: hij mocht tien jaar lang geen functie uitoefenen in verenigingen die zich op minderjarigen richten. Maar dat heeft hij geschonden. Sinds dit jaar treedt A.B. op als Sinterklaas. “Op foto’s is te zien hoe kinderen bij hem op schoot zitten”, zegt Tom Janssens, procureur bij het Kortrijkse parket. De onderzoeksrechter besliste om A.B. aan te houden. Hij zit nu opgesloten in de gevangenis van Ieper en zal eerstdaags voor de raadkamer moeten verschijnen.

Nu in het nieuws