Oosterse oorsprong, maar toch erkend als Vlaams streekproduct: het Specerijenzout van Evlier

Evlier-directeur Marc van Lier met marketingmedewerker Karine Huysmans bij enkele stalen van de basisingrediënten uit Indonesië: nootmuskaat en peperbollen, en op de voorgrond enkele busjes van het erkende streekproduct Specerijenzout. Foto: Jan Auman

Oosterse oorsprong, maar toch erkend als Vlaams streekproduct: het Specerijenzout van Evlier

Schoten -

De muskaatnoten en peperbollen die Evlier gebruikt als basis voor haar befaamde Specerijenzout komen uit Indonesië. Toch erkende het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) de kruidenmix van het Schotense familiebedrijf als ‘streekproduct’. “We zijn heel trots dat onze volgehouden ambachtelijke manier van werken naar waarde wordt geschat”, aldus directeur Marc van Lier.

Evlier werd opgericht in 1947 door Maurice Senecaut, Florent Van Schependom en Emiel van Lier. De bedrijfsnaam is trouwens een verwijzing naar die laatste, tevens grootvader van Marc van Lier, een van ...

.

Meest gelezen GVA+

Sport

DOEN!