© Bart Van den Langenbergh

Ex-winkelverantwoordelijke Hubo zou bijna 20.000 euro uit de kassa gestolen hebben

Een voormalige winkelverantwoordelijke van het Hubo-filiaal in Geel wordt ervan verdacht bijna 20.000 euro van de zaak naar zichzelf te hebben uitgekeerd. De man riskeert een gevangenisstraf van acht maanden, en ontkent zelf de feiten.

brip

De diefstal in Hubo kwam aan het licht in april vorig jaar, toen er zich steeds vaker onregelmatigheden aan de kassa voordeden. “Het geld werd steeds op een vaste werkwijze leeggehaald. Drie verantwoordelijken hadden een beurtrol: ze haalden de drie kassa’s leeg, telden het geld, maakten een kassaverslag, en gingen dan met hun eigen stortingskaart het geld zo snel mogelijk op de bank storten. Dat bankafschrift werd dan aan het verslag geniet. Op een gegeven moment gebeurde de stortingen te laat, steeds met de stortingskaart van de beklaagde. Soms gebeurde stortingen zelfs helemaal niet, en dat was steeds op dagen dat hij de verantwoordelijke was”, legde de openbare aanklager uit.

Toen de 45-jarige ex-verantwoordelijke uit Westerlo met de problemen geconfronteerd werd, deed hij alsof zijn neus bloedde. Hij meldde een dag later ziek, en niet veel later nam hij ontslag. In totaal gaat het om 19.250 euro dat gestolen werd.

“Tijdens het verhoor had de man geen uitleg voor het verdwenen geld. Alleen voor de 7.000 euro die als eerste verdween. Hij beweerde dat hij dat geld in het bankkantoor had laten liggen, zijn kaart in de auto ging halen, en toen hij terugkwam het geld verdwenen was. Ook de andere werknemers verklaarden dat de man nonchalant was.”

Het parket oordeelde dat alle bewijzen in de richting van de man wezen, en er werd een celstraf van acht maanden gevorderd. Zelf bleef de man bij zijn onschuld. Vonnis op 7 januari.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio