© kma

Okra: “Zodra papiermarkt weer positiever is, beginnen we opnieuw”

De papiercontainer van Okra Pulderbos aan de Molenheide is weg. “Het was niet onze eigen keuze om te stoppen”, wil Luc Janssens, voorzitter van Okra Pulderbos, wel even duidelijk stellen. “Het bedrijf waar wij al zo veel jaar goed mee samenwerken, CVB Recycling, zet voorlopig geen container meer, omdat de prijzen voor het oud papier zijn ingestort.”

kma

CVB Recycling kwam zopas de laatste container met oud papier halen. “Het bedrijf heeft zelf gezegd dat het voorlopig geen nieuwe container komt zetten, omdat er op dit moment niets aan verdiend is. Het is dus niet zo dat wij zelf als Okra die keuze gemaakt hebben. CVB Recycling heeft wel gezegd dat zodra de markt weer positiever is, ze opnieuw een container zal komen zetten. Maar op dit moment is het niet rendabel.”

LEES OOK.

Okra verdiende jarenlang een centje bij met het oud papier en karton. “We hebben alles altijd terug aan onze leden uitgedeeld. Zo konden we een tijdlang ons kerstfeest gratis aanbieden aan onze leden, dankzij de papierinzameling. Vele helpers hebben jarenlang met een beurtrol de container ordelijk gehouden. Dat de container sinds kort in het weekend afgesloten was, kwam omdat onze vaste helper op zondag niet meer kon komen. Het had dus niets te maken met het feit dat de container nu weggehaald werd.”Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio