© BELGA

Verschillende bestuurders onder invloed betrapt

De Antwerpse politie betrapte maandag in totaal drie bestuurders die onder invloed van drugs waren. Dat gebeurde bij verschillende controles. Eén van hen was onder invloed van cannabis, cocaïne én amfetamines. Hij werd betrapt tijdens een controle op de Italiëlei. Zijn rijbewijs werd ingetrokken.

jtp

Een vrouw werd betrapt in de Graaf Van Hoornestraat. Het verkeersondersteuningsteam regio West van de Antwerpse politie zette haar auto aan de kant omdat de keuring vervallen was. Bij controle bleek de vrouw haar rijbewijs niet bij te hebben. Dat lag blijkbaar op de rechtbank. Ondanks een rijverbod kroop ze toch achter het stuur. Als kers op de taart legde ze een positieve speekseltest af. Ze was onder invloed van cocaïne en zag hoe haar voertuig in opdracht van het parket in beslag genomen werd.

In de Kammenstraat trok een defect achterlicht de aandacht van de agenten. In de wagen namen ze een sterke cannabisgeur. Zowel de bestuurder als de passagier testten positief op het gebruik van drugs en er werd een joint en wat cannabis in beslag genomen. De bestuurder, die ook onder invloed van amfetamines was, zag zijn rijbewijs ingetrokken worden voor 15 dagen.

De politie nam ook een bromfiets in beslag nadat die twee rode lichten negeerde. De bestuurder had geen rijbewijs en zijn brommer stond niet ingeschreven. De nummerplaat stond op naam van een ander voertuig.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio