Explosie in Wommelgem mogelijk gelinkt aan eerdere granaataanslag in Deurne

Foto: BFM

Explosie in Wommelgem mogelijk gelinkt aan eerdere granaataanslag in Deurne

Print
Wommelgem / Deurne -

De ontplofte granaat in de Melkerijstraat in Wommelgem van dinsdag is mogelijk gelinkt aan de aanslag in de Van Heystveltstraat in Deurne vorige week. Dat meldt het Antwerpse parket. Er is een gerechtelijk onderzoek geopend.

Vannacht rond 4.15 uur ontplofte een granaat aan een appartementsgebouw in de Melkerijstraat in Wommelgem. Niemand raakte gewond, maar de granaat zorgde wel voor heel wat schade aan de voordeur, aan de gevel en aan enkele voertuigen. De onderzoeksrechter kwam ter plaatse en stapte samen met het parket af. “Het labo en ontmijningsdienst DOVO hebben ter plaatse een onderzoek gedaan. De feiten zijn gekwalificeerd als vernieling door ontploffing”, aldus parketwoordvoerder Kristof Aerts. “De Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen voert het onderzoek.”

De feiten van afgelopen nacht zijn vermoedelijk gelinkt aan de feiten in de Van Heystveltstraat in Deurne van eind vorige week, zo meldt het parket. Daar werd een granaat in een woning gegooid. Het explosief belandde in de kelderverdieping, maar kwam niet tot ontploffing. Ontmijningsdienst Dovo kwam ter plaatse en liet de granaat gecontroleerd ontploffen op een braakliggend terrein in de buurt. Die granaat moest een lid van een drugsbende treffen.

“Alle feiten sinds vorige week donderdag zitten in een gerechtelijk onderzoek dat de FGP in Antwerpen uitvoert”, zo meldt het parket. “Dat betekent dat de onderzoeksrechter de leiding heeft over het onderzoek, maar dat houdt in dat over de inhoud voorzichtig gecommuniceerd wordt.”

“De nieuwe reeks van de geweldsdelicten lijkt sterk gerelateerd aan het drugsmilieu en zijn mogelijk ook onderling met elkaar verbonden. Er moet een duidelijk onderscheid gezien worden tussen de opdrachtgevers en de uitvoerders. In de onderzoeken wordt uiteraard op de beide niveaus gewerkt”, aldus het parket.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio