Belgische spits Dylan Seys (ex-Club Brugge) moet weg bij Nederlandse rode lantaarn: “De laatste maanden zochten ze mij echt”

Foto: Photo News

Belgische spits Dylan Seys (ex-Club Brugge) moet weg bij Nederlandse rode lantaarn: “De laatste maanden zochten ze mij echt”

Print

RKC Waalwijk, de rode lantaarn in de Nederlandse Eredivisie, heeft het contract van Dylan Seys ontbonden. De West-Vlaamse aanvaller krijgt zo de ruimte om een nieuwe club te zoeken. Seys kon dit seizoen niet rekenen op speeltijd bij RKC. Hij werd al vroeg in het seizoen door trainer Fred Grim teruggezet naar de beloften.

De 23-jarige Seys, die eerder voor Club Brugge en FC Twente speelde, was vorig seizoen in de Keuken Kampioen Divisie, de Nederlandse tweede klasse, wel belangrijk voor RKC. Met dertien doelpunten en negen assists had Seys een aanzienlijk aandeel in de promotie naar de Eredivisie.

Na de zomer raakt de vleugelaanvaller echter uit beeld. Seys mocht aan het begin van het seizoen nog drie keer invallen, maar Grim besloot hem terug te zetten naar de beloften. Volgens de geruchten omdat hij moeite had met zijn reserverol.

In opspraak

Ook raakte Seys meerdere keren in opspraak. Zo zou hij met overgewicht gekampt hebben en plaatste hij een filmpje op Instagram, waarop te zien was dat hij tijdens de thuiswedstrijd van RKC tegen Ajax meezong met nummers van de Amsterdamse fans. De video werd snel verwijderd, maar het kwaad was geschied voor de geboren Kortrijkzaan.

“Ik vind dit erg”

Seys zelf is zich van geen kwaad bewust. Volgens onze landgenoot had hij in augustus een gesprek met trainer Fred Grim. “Toen werd mij gezegd dat ik goed bezig was”, aldus Seys. “En dat ik meer minuten ging krijgen. Alles leek koek en ei, maar zes dagen later werd mij door de voorzitter en de trainer verteld dat ik naar de beloften moest. Dat ik niet meer nodig was. Uit het niets.”

De aanvaller wil ook alles wat er geschreven werd over hem uit de wereld helpen. “Gedragsproblemen? Geen idee waar dat vandaan komt. Ik speel altijd voor het team. Jammer dat zoiets geschreven werd. Overgewicht? Vorig seizoen stond ik 4kg te zwaar, dit seizoen niet. Een conflict met de trainer? We hebben altijd een goeie band gehad. Die video op Instagram? Ik ben niet van gisteren hé. Ik zag in een gemengd vak met RKC- en Ajax-supporters, en was niet de enige speler die het uitvak filmde. Als dat al niet meer mag...”

En nu was de maat vol. “Ik hield lang vol, maar de laatste maanden zochten ze mij echt”, vindt Seys. “Het contract opzeggen, is dan ook meer van mijn kant gekomen. Ik heb twee mooie jaren gehad bij RKC, maar dan zonder respect opzij geschoven worden… Dat vind ik erg. Ik wilde een stap hogerop zetten met deze club maar op den duur was het er echt over. Ik kijk nu vooruit en hou alle opties open.”

Meer sportnieuws