© vrt

‘Down the snow’, deel 2: Dieter Coppens en Kevin gaan 3.000 kilometer liften voor ‘De warmste week’

Dieter Coppens en Kevin, bekend als deelnemer van het eerste seizoen van ‘Down the road’, gaan opnieuw een uitdaging aan voor ‘De warmste week’. De twee gaan van het koude Rusland naar het “warme” Vlaanderen liften. Ze doen dat ten voordele van GimmeShelter, een vzw die zich inzet voor daklozen in Vlaanderen.

mtm

Enkele weken geleden klopte Kevin aan bij Dieter met de vraag of ze dit jaar opnieuw iets konden doen voor het goede doel. “Toen ik met Dieter naar het optreden van Bazart ging in Brussel, zag ik veel daklozen met kindjes”, zegt Kevin. “Dat brak mijn hart. Dan krijg ik onmiddellijk tranen. Toen heb ik een klik in mijn hoofd gemaakt: ik ga hen helpen. Ik moet hen een warm dak geven.”

Vorig jaar maakten Dieter en Kevin tijdens ‘De warmste week’ al een ongelofelijke reis toen ze van Finland naar Wachtebeke trokken. Deze keer gaan ze van Rusland naar Vlaanderen liften, goed voor in totaal meer dan3.000 kilometer. Hun avontuur begint op 18 december, op het Rode Plein in Moskou. “Net als vorig jaar zijn ze volledig aangewezen op de warmte van de mensen die ze onderweg tegenkomen. Het doel is om voor Kerstmis aan te komen in Kortrijk, en dankzij de actie geld in te zamelen voor het goede doel”, meldt de VRT.

“Na ons ongelofelijk avontuur vorig jaar had ik eigenlijk niet echt plannen om nog eens op pad te gaan”, zegt Dieter Coppens. “Tot Kevin zelf kwam aankloppen met het idee om iets voor de daklozen te doen. Toen dacht ik: dit moeten we doen. Ik schrik van het feit dat dakloos worden iedereen kan overkomen. Het moet maar even tegenzitten en je leven ziet er plots helemaal anders uit.”

Wie Dieter en Kevin wil steunen kan dat doen door ‘Down the snow’ te sms’en naar 4342 of een steunkaart te kopen via Een.be.

Hun volledige reisverslag is op 31 december te zien op Eén en al vanaf 24 december online te vinden zijn op VRT Nu.

© vrt